Warning: Use of undefined constant style - assumed 'style' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/fs2/36/saimaans/public_html/wp-content/themes/sintagma_v1.1.1/header.php on line 43

Sooda on vesiliukoinen, joten parhaiten soodapuhalletun pinnan voi puhdistaa käyttämällä lämmintä vettä. Liuottimet kuten tinnerit, tärpätti, asetoni tai teollisuusalkoholit eivät poista soodapölyä puhalletulta pinnalta. Soodapuhalletun pinnan huolellinen vesipesu on tärkeää suorittaa ennen maalausta.

Soodapuhalletun pinnan jälkikäsittely on erityisen tärkeää ennen puhalletun pinnan maalausta. Jos maalauksessa käytetään happoa sisältävää maalia, niin sooda voi reagoida maalissa olevan hapon kanssa muodostaen hiilidioksidia. Tuloksena irtonainen tai kupruileva maalipinta. Maalattavat pinnat pitää puhdistaa huolellisesti soodapölystä ennen maalausta. Ennen maalattavan pinnan soodapuhallusta kannattaa tarkistaa maalin soveltuvuus maalinvalmistajalta.

Soodapuhallusta ei suositella maalattaville puupinnoille, koska puupinnan peseminen on hankalaa. Kun soodapuhalletulle pinnalle laitetaan vettä, niin puu imee soodaveden sisäänsä jättäen suolan aiheuttaman laikun. Puupintojen puhallukseen suosittelemme käytettävän hienoa lasimurskaa.