Warning: Use of undefined constant style - assumed 'style' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/fs2/36/saimaans/public_html/wp-content/themes/sintagma_v1.1.1/header.php on line 43

Luontoystävällinen soodapuhallus


Saimaan Soodapuhalluksen käyttämässä menetelmässä soodaa puhalletaan korkeapaineilman avulla puhdistettavaan pintaan. Soodapuhalluksessa käytetään 3-8 barin painetta pinnasta ja kohteesta riippuen. Menetelmä muistuttaa teholtaan ja työtavaltaan hiekkapuhallusta, mutta on siihen verrattuna erittäin hellävarainen. Soodapuhallus ei kuluta, hio tai hankaa.

Soodapuhallus on ympäristölle ja ihmisille turvallinen puhdistusmenetelmä. Puhdistuksessa käytettävä tuote tunnetaan paremmin natriumvetykarbonaattipohjaisena jauheena eli ruokasoodana. Puhdistusjätteenä soodajauhe on luontoon hajoava ja vesiliukoinen, eikä sitä tarvitse kerätä talteen. Vain puhdistuksessa irtoava maalijäte täytyy hävittää asianmukaisesti.

Soodapuhaltamisen teho perustuu energiaan, joka syntyy kun mikroskooppisen pienet hiukkaset räjähtävät puhdistettavalle pinnalle osuessaan. Syntyvä energia irrottaa lika- ja pinnoitekerrokset tehokkaasti.Soodapuhalluksessa puhdistettava pinta ei kuumene. Koska lämpöä ei kerry, kuumuudesta aiheutuvaa vääntymistä ei tapahdu. Sooda jättää puhdistettavalle pinnalle emäksisen kalvon,  joka estää ruosteen syntymistä metallin pinnalle. Pintaa ei tarvitse välittömästi käsitellä millään ruostetta estävällä aineella.